EUPHORIA

Jeg er nybegynner på å blogge. Jeg er jeg ikke den mest pålitelige, grunnet av jeg har ventet på noe å dele med dere.
Dessverre har jeg ikke bilder fra den fantastiske lørdagen annet enn bilder av dårlige kvalitet tatt gjennom bussruten.
Franå av vil jeg dele bildene med dere som jeg tar gjennom Instagram. Der er de av bedre kvalitet enn på bloggen. I tillegg er det ikke alle bilder som jeg ønsker å laste opp som går. De er for store. Så instagram kontoen og bloggen velger jeg å sammenslå.
Jeg valgte å dra på en av turene fra en brosjyre som skolen hadde liggende. Jeg valgte å dra på rafting. Det sto mellom å dra til en av strendene der du får opplevd flere dyrearter eller noe med fart og spenning. Jeg har reist til Syden flere ganger og opplevd strandlivet på et av prosjektene mine som frivillig får jeg opplevd forskjellige dyrearter. Jeg bestemte meg for at etter en strevsom og lang uke jeg trengte noe med fart og adrenalin og moro.
Dagen starter tidlig, 05.30 er jeg og tre andre jenter som er fra huset, klare for dagen. Alle tre har humøret oppe for eventyrene som venter oss, selv om solen ikke har stått opp ennå. Det er virkelig herlig å slippe morgengrettenheten! De har vært på samme rafting som jeg skal på. De skulle på en overnattingstur til en av vulkanene.
Det er en lang busstur til frokosten og når jeg kommer fram spiser jeg som om jeg ikke har sett mat før. Det er det som det er mest vanlig å servere her: Gallopinto. Det er en rett med ris og bønner.
Endelig det jeg har ventet på! Det er så deilig å slippe trange våtdrakter som jeg trengte i den kalde elva Sjoa i Norge som er kjent for rafting. I stedet er jeg ikledt en shorts som sitter komfortabelt, en sports bh og en singlet med spaghetti stropper.
De har et fantastisk kontor disse guidene som er med på å gjøre opplevelsen for oss unik.
Hvem andre jeg kjenner kan si de har raftet i Costa Rica, midt i en regnskog med grener og lianer som slynger seg helt ned til vannkanten? Elven har fossefall du kun ser i Disney filmer som ender ut til perfekte slipte stener som ser ut som om elven er midt i en park. Mellom strykene kan du se forskjellige fuglearter som pusser fjærene og jeg har aldri sett sommerfugler med klarere farger eller store som håndflaten min fra dets vinge til vinge.
Det første stryket kommer, og jeg gisper. Det er kaldt, men forfriskende. Etter hvert som strykene blir mer utfordrene er det bare deilig.
Det er rolige partier mellom strykene. Vi får hvilt musklene våre etter padlingen og vi får skiftet fra en stilling som beina ikke er vant til. Noen prøver vannet og jeg spør guiden for vår båt om jeg kan hoppe uti. Jeg er den eneste uti vannet fra min båt og jeg sender de resterende passasjerene et stort smil og tomlene opp. Tenk at jeg får oppleve dette! Jeg har regnskogen på hver side av meg. Jeg og de som bader, svømmer mellom båtene og bare nyter omgivelsene og vannet. Et par andre fra båten får prøve redningsmetodene og drar meg fra redningsvesten min opp igjen.
Lunsjen er inkludert. Det er taco med forskjellige og ukjente ingredienser og ananas eller kjeks biter med en dæsj med krem og syltetøy til dessert. Jeg har hatt på meg våte klær i flere timer. Beina er ustødige og er blitt til gele. Der vi sitter og spiser omgitt av gjørme, en natur og mennesker du ikke ante eksisterte, smaker maten guddommelig!

Men etter timer med våte klær som nå blir kalde igjen på grunn av pausen fra vannet, nye inntrykk og et par myggstikk, begynner kroppen å si ifra og jeg er glad jeg er på siste etappen der jeg sitter i båten og skjelver. En guid fra en annen båt ser dette og råder meg til å hoppe uti vannet (men på grunn av korte opphold mellom strykene er det ikke mulig lengre). Det hjelper på kroppstemperaturen.
Tilbake til startpunktet. Det var restauranten der vi hadde frokost. Jeg sverger: Etter å ha fått tørket meg med et nyvasket og tørt håndkle og TØRRE og varme klær, har jeg opplevelsen over å ha vært på et spa og det helt naturlig!
Dagen avsluttes med en lur på bussen. San Josè ønsker oss velkommen tilbake med den vakreste solnedgangen tegnet i knall rødt før den tar kvelden.

Euphoria

As a blogger I am a new beginner therefor I`m not the most reliable yet. I`ve waited for something to share with you.
Unfortunatly I dont have any pictures from this amazing Saturday. I just have pictures of bad quality from the window of the bus.
For now I`ll share the pictures that I take, through Instagram. There the pictures are of better quality than the blog. there are also pictures that I want to post, but I can`t. They are too big. Therefor I choose to combine my Instagram account and the blog.
I went on one of the trips from a brochure the school has. I went rafting. My choice was one of the beaches with different animals or something adventures. I`ve been to different places in Sidney and while I`m here I will see different animals on my projects as a volunteer. Therefor, after a long and week I decided I needed something with speed, adrenalin and the word FUN!
The day starts early. 05.30 AM. I and the three other girls from my house are ready to start the day. We all are in a very good mood for our different adventures even if the sun is not up yet. It`s great to not feel the grumpyness of an early morning! The three others are going on an overnight trip for one of the volcanos.
It`s a long bus trip two hours or something where breakfast is included. The banana I had before we went in the taxi in the morning is long gone, so when we arrive I eat like I`ve never seen food before. It`s the most common breakfast here in Costa Rica; Gallopinto: Rice and beans.
Finally it`s happening what I`ve been waiting for! It`s so good to skip the tight water suits we needed back in Norway in the cold river “Sjoa”. It`s a famous river in Norway that is known for rafting. Instead I`m dressed in s shorts which fits comfortably, a sports bra from Piere Robert, and a singlet with spaghetti straps.
The guids really has an amazing office. And they make the experience for us unique.
Who other person I know can say they`ve been rafting in Costa Rica in the middle of a rainforest. With branches and lianes that slyns down to the edge of the water? On the side of the river it`s waterfalls you only see in Disney movies. Sometimes it ends up in perfect sharpened rocks and make it look like you`re in a middle of a park. Between the rapids you can see different birds who cleans they feathers, and I`ve never seen butterflies with more piercing colores or as big as your palm from its wing to wing.
The first rapid comes and I gasp. The water is cold but refreshing. After a while the rapids gives us more challenges and it`s just super nice!
There are some quiet places between the rapids and we can rest our muscles after the paddle and change our positions which our legs aren`t used to. Some tries the water and I ask the guide for our boat if I can jump in.
I am the only one from my boat and I send the rest of the passengers a big smile and thombs up. I`m so lucky to exsperience this! I have the rainforest on each side and I and the other people swimming are swimming between the boats and just enjoying the water. A couple of other people from my boat are able to try the lifesaving methods they drag me into the boat again at my lifejacket.
The lunch is included. It`s taco with different ingredences. And pineapples or biscuits for with a dash of strawberry marmalade and cream. I`ve been wearing wet clothes for hours. My legs are shaky and feels like jelly. Where I`m sitting surrounded by mud and nature and people I never knew existed, the lunch tastes like heaven!
But after hours wearing wet clothes which is again cold because of the break from the water, new expressions and a couple of mosquito bites, my body is talking to me. I sit in my boat and I`m shaking. A guid from another boat notice this and advices me to jump in the water. It`ll help for my body temperature. (Because of the short time between the rapids that’s no longer a possibility) I`m glad this is the final part of the tour.
Back to the start. It`s the restaurant we had our breakfast. I swear: After drying your body with fresh towel and dry and comfortable clothes it`s like a spa. And it`s all natural!
The day ends with a nap on the bus. San Josè welcomes us with the most beautiful sunset I`ve ever seen. It`s piercing red before it ends the day!

Annonser

1 kommentar til “EUPHORIA

  1. Marit

    Hei Dina. Ante ikke år du var sååå tøff. For en opplevelse du har hatt og så bra beskrevet. Glad i deg. Klem fra Marit

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.