UNA SEGUNDA OPORTUNIDAD

Jeg lovet at jeg skulle blogge fra Costa Rica.
Etter at jeglagen har forlatt systemet, kroppen som har vendt seg til tidsforskjellen og magen vendt seg til maten og hjemlengselen har sluppet, vil jeg nå fortelle dere om hvordan jeg har det så langt:
Men hvor skal jeg begynne??
Om skolen?
Om klassen min og klassekameratene mine?
Om vertsfamilien? Maten? Gatene? Folkene?
Så jeg fant på overskriften. Jeg gir dere utfordringen ved å oversette denne. Jeg kunne ikke si den, så med juks er den dessverre oversatt ved hjelp av en av språkappene. Beklager 😉 Men på en annen side lærer jeg mer og mer for hver dag!

Skolen for meg tidligere har vært vanskelig. Derav har jeg fått avslag fra studier av mine høyeste ønsker. Men etter at jeg har vært her i nesten en hel uke, har jeg sett at det var dette jeg virkelig ville!
Det er dette jeg har ventet på! Skolen er fantastisk med de tre andre klassekameratene mine. (klassevenninnen min ble `uteksaminert` i dag. ) Språket er utmattende vanskelig, men merkelig nok gir det meg bare en ekstra motivasjon til å lære, spørre og grave og plage læreren. Det er det jeg lærer av.
Jeg ventet så lenge på å få se andre mennesker, nye ansikter. Vær så god, Dina, her får du det virkelig!
Skolen er ikke ferdig når du avslutter etter fire-fem timer. Langt ifra!
Hverdagen min her nede er fylt av engelsk, og spansk hvordan du bøyer verb, hvordan du formulerer setninger. Er dette ordet riktig? Er dette verbet bøyd riktig?
Det har ikke fantes en dag denne uka der dagen har vært tung å stå opp til. Med sola som steker og shortsen som tas på og skoleveska tung av utstyr til en ny eventyrlig skoledag!

I promised you I would blogg from Costa Rica.
After the jetlag and my body`s  adjusting the timedifference, my stomach adjust to the Food and homesickness is stoppet I want to tell you how I`ve been this past week.
But where to begin??
About School? about my classmates? my hostfamily, the Food, the streets, the People?
I found this headline. I give you guys the Challenge to translate it. I could not translate it myself. I needed to cheat to translate it from the Language app. Sorry 😉

Earlier for me, the School has been difficult, there for my highest wishes for Places to study has been declined. But after being here almost a week I realice this is what I really wanted!
This is what I`ve been waiting for! The School CRLA is absolutely amazing. My classmates (my friend in my class `graduated today) The Language is exhausting but as weird as it sounds It just gives me a motivation to learn. To ask, and to bother my teacher. That`s how I learn!
I`ve waited so long to meet other People, see New faces. Here you GO, Dina. You`ve got it!
The School is not over after four- five hours each day. Think again! My days are filled With English and Spanish. How the verbs are bending, how are you formulating the Spanish sentences. Is this the right Word? Is this verb bending in the right way?
There hasn`t been a day since I got here that you dont want to get up. With the sun Nice and wam in the sky, I can be dressed in shorts and light clothes and my School bag heavy stuffed for another amazing schoolday!

 

`Skoleuniformen min` Det var det jeg trengte!
Jeg tullet ikke når jeg sa at klærne var lette!
I wasn`t kidding when i Said my clothes were light! 

 

Denne herlige dama var klassevenninnen! Hun avsluttet spansktimene i dag.
Denne herlige dama fra Canada var klassevenninnen min.
Hun avsluttet spansktimene før hun begynner som frivllig!
Jeg kommer til å savne henne!

This lovely woman from Canada was my friend in class. 
She `graduated` today before starting as her volunteer project. 
I`ll miss her! 

Klasserommet vårt

Klasseommet vårt
Our classroom


Når jeg spurte om å få ta bilde av tavla sa læreren:
«Kanskje jeg skulle gjøre tavla finere.» Men med solen som skinner gjennom vinduet i timene er den perfekt. Til vanlig er tavla fylt til sanden når timene er over!

When I asked if I could take a picture of the board the teacher said: «Maybe I should get the board more nicer.» But when the sun shining threw the window it make it perfekt!
Usually the board is full whent the hours is done!

 

Med 24 timers støtte og porter som låser deg inn og ut er det ikke mulig å føle seg annet enn trygg!
WIth a 24 hours suppport and gates closing and opening you can`t help to feel other than safe!

FORHÅPENTLIGVIS KOMMER DET BILDER AV BEDRE KVALITET MEN FØRST MÅ JEG FINNE LADER MED RIKTIG VOLT FOR SPEILREFLEKSJONEN!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

1 kommentar til “UNA SEGUNDA OPORTUNIDAD

 1. Marit Laursen

  Hei Dina
  How nice.
  Tusen takk for alt hva du har skrevet. Kjempebra og tenk hva alt du opplever og lærer.
  Veldig stolt og glad i og for deg.
  Klem fra Marit

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.